אודות ביסטרו קורדליה

הביסטרו של קורדליה נולד בעקבות המסורת הצרפתית, בה נהוג לפתוח ביסטרו לצד מסעדת שף. מסורת זו החלה בתקופת נפוליאון, כאשר חייליו רצו לאכול אוכל טוב, אך לא היה להם זמן לשבת ישיבה ארוכה במסעדת שף ולאכול ארוחה בת תשע או עשר מנות. משום כך, פתחו שפים רבים בצרפת לצד מסעדת השף שלהם ביסטרו. כך, שנים רבות אחרי המהפכה הצרפתית, וכאן בישראל, פתח השף צוק בהשראת הצלחתה של קורדליה, את הביסטרו, החולק מטבח משותף עם המסעדה, ומציע מנות מוקפדות וחוויה קולינארית רגועה ובלתי פורמלית. חומרי הגלם מהם מורכבות המנות הינם איכותיים ביותר. הכול טרי ונרקח במקום, כולל הלחם, הפסטות הביתיות והקינוחים. הביסטרו ממוקם בסמטה יפואית שנסגרה ע"י השף ניר צוק, ושוחזרה על ידו, כך שתזכיר לותיקים את יפו של פעם. במתחם הביסטרו מספר חללים וכוכים מרתקים. ניתן לשבת באווירת פטיו מקורה או בתוך מבנה מרתק ומסעיר. העיצוב הוא של פריטים שנאספו על ידי השף, מכל העולם ומשוק הפשפשים הסמוך. את הבאים לביסטרו מקדם בר גדול וידידותי, ויחד עם צמחיה רבה ופכפוך מי הבריכה הביתית הקטנה בכניסה, במקום שוררת דרך קבע אווירה מהנה ונינוחה.
פתוח בימים שני עד שבת (כולל), החל משעה 18:30 ועד אחרון הסועדים. הצורפים 14, יפו. טלפון: 03-5184668.

ביסטרו קורדליה